Монтана спечели и плейоф №2 с Добруджа

Отборът на Монтана направи втора решителна крачка към финалните плейофи за титлата във волейболната Суперлига след като победи за втори път Добруджа в зала „Младост”, този път с 3:2.

Мачът бе изгледан от селекционера на националния отбор Пламен Константинов, който предния ден бе в Перник, където видя загубата на ЦСКА с 0:3 от Нефтохимик (Бургас). Монтанчани започнаха със самочувствие и взеха първия гейм с 25:21.

Във втория те бяха догонващи в резултата, успяха да изравнят 23:23, но в крайна сметка отстъпиха с 24:26 след успешна серия на Димитър Маринков.

Третият гейм вървеше точка за точка, но в края домакините стигнаха до успех след успешна блокада на Делчо Раев и последвала атака на Златко Кьосев.

Монтана поведе с 4-0 в четвъртия и поддържаше разлика до второто техническо прекъсване, но гостите намалиха грешките и пратиха мача в тайбрек.

Той започна с два аса на Минчо Минчев и последвали две успешни атаки за 5-0 и до края домакините не изпуснаха водачеството. Минчев и Кьосев отбелязаха по 16 т. за победителите, Маринков се отчете с 20 т. за Добруджа.

ИЗТОЧНИКЧервен картон