Срамна загуба на Монтана от Ботев ПД с 7:1

Ботев разби Монтана със 7:1 в първи мач от Втората осмица в плейофната фаза, група А, или общо 27-и в Първа лига. Това бе най-убедителната победа, постигната този сезон в Първа лига.

Ботев рано-рано поведе на Монтана. Крум Стоянов направи двойно с Тодор Неделев и необезпокояван нахлу по диагонал в пеналта. Той стигна съвсем близо до вратата и макар от малък ъгъл, пропуши топката във вратата – 1:0 за Ботев още в 5-ата минута.

„Канарчетата“ продължиха да доминират с лекота и не след дълго се стигна до втори гол. Той бе почти близнак на пъвия. Отново Крум Стоянов проби отляво, но вместо да стреля сам, подаде към Лъчезар Балтанов, който засече топката във вратата – 2:0 в 26-ата минута.

Второто полувреме отново започна с надмощие за Ботев. Невероятен пропуск направи Косоко в 51-ата минута. Тодор Неделев го намери точно пред вратаря, последва битка за топката и нападателят бе блокиран.

Антонио Вутов вкара с първото си докосване чудесен гол с акробатично изпълнение, след като преди това вратарят Брукс парира удара на Косоко. Резултатът набъбна на 3: 0 в 58-ата минута.

В 69-ата минута Сергей Георгиев проби до аутлинията и върна към Саер Сене, който на празна врата нямаше как да сбърка – 3:1.

Но в 74-ата Ботев пак си върна разликата от три гола. Перфектна контра, пас на Балтанов към Вутов, който прескочи топката, тя отиде у Неделев и той вкара красиво – 4:1.

После дойде моментът и за бурна радост на младока Кристиан Добрев. Роденият на 27 април преди малко по-малко от 16 години футболист ес разписа за 5:1 в 79-ата минута.

После дойде моментът Антонио Вутов в 83-ата и Тодор Неделев в 86-ата да запишат вторите си голове в мача, а резултатът подскочи чак до 7:1.

ИЗТОЧНИКГонг