Монтана победи Хасково и е на крачка от титлата

„Монтана 2003“ е само на победа от защита на титлата в женското първенство. Тимът победи Хасково 2012 у дома със 78-76 в мач №3 от финалите и поведе с 2-1 в серията.

Монтана тръгна добре за 7-2, но Хасково отговори веднага. В една равностойна първа част двата тима си разменяха мини серии, но тя завърши при равен резултат.

С добри минути през втората домакините дръпнаха с 8 точки напред, но с две бързи тройки на Деляна Коева гостите намалиха.

Здравата битка продължи и в третата част, в която двата тима останаха близко. Тя обаче завърши с 6-0 за домакините, с което те поведоха с 8 точки, а в началото на последната разликата стана и 11 с тройка на Шаренкапова.

При 1:19 до края гостите свалиха до само 4, а след това получиха и нов шанс. Тина Димитрова се възползва и намали до 2, след което Алън пропусна. Последва атака за хасковлийки, но стрелба на Рудева бе блокирана при 6 секунди на таблото. Това на практика реши мача, тъй като в оставащото време монтанки съумяха да удържат топката.

Утре от 18:00 часа е четвъртият мач, в който при успех монтанки ще вдигнат титлата. При победа на Хасково пък серията ще се премести там за пети решителен двубой.

Най-резултатна за успеха бе Димана Макариева с 20 точки. Шарел Алън се включи с 15, а Лиза Бърджис имаше 14 и 6 борби.

Интервю със Стефан Михайлов

Интервю с Елена Станкова