Волейболистите се препънаха в Добруджа 07, не успяха да вземат купата

Монтана - ДОбруджа 2:3

Добруджа 07 е новият носител на Купата на България. В изключително оспорван финал тази вечер пред пълните трибуни в зала „Добротица“ в Добрич отборът на домакините спечели с 3:2 (21:25, 25:20, 16:25, 25:22, 15:9) срещу Монтана.

Монтана на два пъти повеждаше в резултата, но не намери сили да спечели тайбрека за да триумфира с Купата на България.

Монтана започна без Теодор Тодоров, тъй като центърът има здравословен проблем. Сервисът отново бе най-силното оръжие на отбора на Даниел Пеев. Монтана записа 4 аса в първия гейм, а блокадата на тима също бе на мястото си във важните моменти.

Във втората част водачеството се сменяше, но до средата на гейма нито един от двата отбора не успя да се откъсне с повече от 2 точки. При 19:18 за домакините на сервис за Добруджа 07 застана Жулиен Георгиев и след много силна серия от начален удар тимът на Мирослав Живков поведе с 23:18, след което нямаше проблеми да изравни резултата.

Монтана намали грешките в третия гейм, създаде доста проблеми на Добруджа 07 от сервис, в защита отборът също показа по-добра игра и отново излезе напред в резултата.

Напрежението нарасна в четвъртия гейм. При 22:21 за домакините атаката на Монтана излезе в аут, а при следващото разиграване тройната блокада на Добруджа спря Минчев и добричлии стигнаха до тайбрек.

Драмата в него бе пълна. При 5:5 бе отсъдена бъркана топка на Любо Агонцев, който си изпусна нервите и получи червен картон. Треньорът на Монтана Даниел Пеев също реагира много бурно на отсъждането и трябваше да напусне скамейката на тима. Това бе ключовият момент в тайбрека.

Добруджа 07 вече е двукратен носител на трофея, след като го спечели за първи път през 2015г.