Младо момиче е загинало при тежка катастрофа край Смоляновци (СНИМКИ)

Катастрофата е станала към 19, 30 на главен път Е79 край монтанското село Смоляновци.

На завой, тир с турска регистрация се удря в задната част в идващия насреща автобус, който пътувал от София за Белоградчик. Автобусът е собственост на монтанска фирма.

При удара автобуса се обръща и пада в дере, дълбоко над два метра . 21-годишното момиче изхвръква през стъклото на автобуса и умира на място.

Над десет линейки са откарали всички дванадесет ранени в монтанската болница. Сред тях е и бременна жена в осмия месец. На нея и е направено спешно секцио и бебето е извадено. Тежи 2,600 грама. Майката се стабилизира.

Другите пострадали са настанени в различни отделения, с различни наранявания – счупвания на бедро, ребра, прешлени и други травми.

Пробата за алкохол на шофьора на турския тир е отрицателна. По първоначална информация, той се е движил с превишена скорост, ремаркето е занесло на завоя и е ударило автобуса странично.

Затворен за движение е главен път Е-79 в района на инцидента. Минава се по обходен маршрут.

На около 10 км от този участък е имало удар и между два тира. При този инцидент няма пострадали. Тежкотоварните автомобили са отбити от пътя и не пречат на движението.