Майки от Монтана започват революция в храненето (ВИДЕО+СНИМКИ)

Доброволци от благотворителната фондация „Джейми Оливър“ запознаха децата от детска градина „Щастливо детство“ в Монтана с полезната за тях храна, как се приготвя тя и колко е вкусна.

Малките готвачи приготвяха плодови шишчета, подреждаха зеленчуци във формата на животни и вкусни сандвичи от пълнозърнест хляб. И разбира се, накрая всичко бе изядено с голям апетит. Под формата на игри децата научиха за витамините, полезните и вредните храни.

С тази инициатива посланиците и доброволците в България целят да предизвикат дебат на тема здравословното детско хранене и да привлекат общественото внимание и да го насочат към решаването на значими проблеми.

Най-големият проблем, нарастващ с всеки изминал ден в глобален мащаб, е проблемът със заболяванията, пряко свързани с приемането на вредна и преработена храна, такива като наднормено тегло, затлъстяване, диабет тип 2, хиперактивност и други метаболитни синдроми.

България е на пето място по затлъстяване при децата в Европа. Над 30% от подрастващите между 5 и 18 години са с наднормено тегло.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.