Заловиха трима автоджамбази във Вълчедръм

Криминалисти от ОДМВР, РУ Монтана и Лом задържаха 3-ма криминално проявени мъже, уличени в извършването на 4 кражби на леки автомобили в Монтана и София.

На 28.05.2017г. след получена информация около 17,00 ч. в имот в гр. Вълчедръм, обитаван от 55 годишен жител от същия град, служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОД МВР и сектор „Криминална полиция“ при РУ Монтана и РУ Лом задържат криминално проявените и осъждани Й.М., Р.С./25 г./ от гр. Монтана и Д.Р./29 г./ от гр. София, стоящи в непосредствена близост до укрит под навес лек автомобил „Фолксваген Голф“ без регистрационни табели.

Автомобилът е откраднат същата нощ от ж.к. „Плиска” в гр. Монтана и е обявен за общодържавно издирване.

При извършения оглед в непосредствена близост до автомобила в дървен шкаф са намерени и иззети 2-те регистрационни табели с монтанска регистрация, както и множество документи, свързани с автомобила. При последвалите процесуално-следствени действия в съседен имот, ползван от Й.М., е намерен укрит лек автомобил „Фолксваген Голф“ без регистрационна табела, обявен за общодържавно издирване с телеграма от 14.05.2017 г. като противозаконно отнет от гр. Монтана, за което е образувано досъдебно производство в РУ Монтана.

В резултат на проведени оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че Й.М., Р.С. и Д.Р. са извършители на противозаконните отнемания на леките от автомобили от гр. Монтана.

Те са уличени и като съпричастни в противозаконни отнемания на още два леки автомобила през месец май от гр. София. При претърсване в двора на частен дом в гр. Вълчедръм е намерен лек автомобил „Фолксваген Голф“ със софийска регистрация, който се издирва от 06.05.17 г. като противозаконно отнет от гр. София. При претъсване в стопански двор в с. Якимово е намерена рама от лек автомобил „Фолксваген Голф“, обявен за общодържавно издирване от 18.02.17 г., като откраднат от гр. София. В жилището на Р.С. в гр. Вълчедръм са намерени и иззети 5,09 грама амфетамин.

Й.М., Р.С. и Д.Р. са задържани за срок от 24 часа в помещения за задържане в РУ Монтана. Работата по документиране на престъпната дейност на лицата продължава РУ Монтана. Образувани са досъдебни производства в РУ Монтана и РУ Лом.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.