Изложба на ученици от VI СОУ „Отец Паисий“ (СНИМКИ)

Изложба на ученици от VI СОУ

Изложба „С цветовете на дъгата”, съдържаща творчество на ученици от VI СУ „Отец Паисий”, бе открита във фоайето на Регионална библиотека „Гео Милев” – гр. Монтана.

Изложбата показва творчество на възпитаници на г-жа Румяна Костова, г-жа Сияна Миланова, г-жа Павлина Кръстева и г-н Христо Марков.

С голям ентусиазъм и творчески дух, по проект „Твоят час” и в часовете по Свободноизбираема подготовка – приложно изкуство, учениците създадоха оригинално детско творчество по различни теми и техники на изпълнение – поантилизъм, акварелна, темперна и акрилна техника, 3Д пластика и оригами по оригинални образци на японско творчество, включващи използването на цветове, характерни за Далечния изток и Страната на изгряващото слънце, декорация на керамични съдове, създаване на оригинални декоративни пана от рециклирани материали и живописни творби със смесени техники.

Учениците посещават ателие „Цветни капчици” при VI СУ „Отец Паисий”, където имат възможността да се запознават с достиженията на западноевропейското изкуство от края на XIX век до началото на XX век. Запознават се с изкуството на импресионистите, постимпресионистите и авангардното изкуство.

Чрез задълбочено изучаване на фолклора от родния край, пресъздават оригинални мотиви от българското народно творчество.

Част от картините, изработени в ателие „Цветни капчици”, са по собствени идеи и замисъл, а останалите са интерпретации на творчеството на световно известни художници.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.