Вечер на гръцката музика в Монтана

Концерт на Симфониета - Видин в залата на Младежкия дом на 14 септември.

Симфониета – Видин, под палката на диригента Микис Михаелидис, ще поднесе на публиката коктейл от любими гръцки мелодии от 19 часа в залата на Младежни дом – Монтана.Гост-солисти са Панайотис Лимпановнос – бузуки, и Андреас Зиакас – китара.

Програмата на концерта включва освен емблематичното сиртаки, любими творби на легендата Микис Теодоракис, както и произведения на световноизвестния композитор Манос Хадзидакис. Той е създател на музикалното течение ребетико, което въвежда традиционни инструменти като бузукито в съвременната гръцка музика.

Песните му станаха известни в изпълнение на Мелина Меркури и Нана Мускури. Самият Хадзидакис е носител на „Оскар” за песента „Децата на Пирея” към филма на „Никога в неделя”. Ще прозвучат и произведения на виртуозния бузукар Манолис Хиотис, Хари Лемонопулос и Георгос Зампетас.

Адаптациите за симфоничен оркестър са на Панайотис Лимпановнос и Харалампос Наврозидис.Цената на билетите за Вечер на гръцката музика е 5 и 6 лв. Те се продават на портала на Младежкия дом.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.