Полицията с превантивна кампания за 15 септември

Съвети за безопасно поведение - в класните стаи

Шест вида брошури, изготвени от Главна дирекция „Национална полиция”, ще запознават първокласниците с безопасното поведение в първия учебен ден.

Общинската дирекция на МВР Монтана е създала организация в първия учебен ден в класните стаи на стотици първокласници в областта бъдат поставени брошури със съвети за безопасно поведение.

Брошурите дават препоръки на първолаците и техните родители как да реагират при среща с опасни непознати, дават съвети за безопасно движение по пътя, обясняват кои са опасните игри за децата и кога да бъде търсена помощта на инспекторите от детска педагогическа стая.

По повод националната кампания „Да пазим децата на пътя“, първокласниците ще бъдат запознати с информационна брошура на МВР, създадена специално за деца.

Заедно с брошурите от полицията са изтотвили обръщение към родителите, в което ги умоляват да запознаят децата със съдържанието на листовките иизползвания интернет сайт за допълнителна информация.

В обръщението е посочен телефонният номер и адрес на инспекторите от детска педагогическа стая, отговарящи за училищата.

 

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.