Полицията с строги мерки на старта на учебната 2017

Планирани са системни проверки

Полицията в Монтана е изпълнила редица мероприятия за недопускане на нарушения на обществения ред и други инциденти във връзка с предстоящото откриване на новата учебна година.

Планирани са системни проверки в питейни и увеселителни заведения за контрол по спазване изискванията на Закона за закрила на детето, за недопускане присъствието на малолетни и непълнолетни лица в тях, както и продажбата на алкохол и тютюневи изделия на деца.

Контрол ще бъде осъществен и в търговски обекти в близост до детски и учебни заведения за недопускане продажбата на алкохол и тютюневи изделия на малолетни и непълнолетни лица. Полицейски наряди ще следят за недопускане разпространението на наркотични вещества в районите на детските градини и училищата.

Създадена е организация при откриването на учебната година на полицейски служители да следят за обезпечаване на обществения ред и сигурността в районите на детските и учебните заведения.

Осъществени са работни срещи с директорите на всички детски и учебни заведения, на които са обсъдени мерки за физическа защита, начините на охрана, пропусквателния режим, недопускането на престъпни посегателства при откриването и по време на учебната година

На директорите на детски и учебни заведения са предоставени актуализирани списъци с имената и телефоните на полицейските служители, обслужващи територията, на която се намира повереното им учебно заведение. Направени са срещи с ръководствата на фирмите, осъществяващи тяхната охрана.

 

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.