Болницата в Монтана с нова апаратура

Поредна инвестиция в здравеопазването от общинарите в Монтана

Апарат за изкуствено дишане, имуноанализатор и осем инфузионни помпи, като част от дарение на обща стойност над 350 000   лева осигури община Монтана на местната болница.

До края на работната седмица , се очаква да бъде доставена останалата част от закупената техника  – инкубатор за интензивни грижи,  пациентски монитор и ехокардиограф на стойност 140 000 евро.

От болницата изразиха своята благодарност към общинарите за поредното дарение , и споделиха, че с обновяването на техниката се създават условия за работа, по-прецизни за медиците и по-малко стресови за пациентите.

По-рано тази година с решения на Общинския съвет на град Монтана, в МБАЛ „Д-р Стамен Илиев“ бяха доставени съвременен мобилен рентгенов апарат и операционна маса за отделението по ортопедия и травматология.

Поръчаната апаратура е в рамките на  проекта за превенция на демографския срив в транс-граничния регион изпълняван  съвместно със сръбската община Пирот . Това съобщи днес кметът на града Златко Живков.

Двете общини изпълняват общ европейски проект на стойност  450 500 евро, които ще бъдат инвестирани за обучение и за подобряване на условията и качеството на здравеопазването.

 

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.