Състезание на Европейския парламент в Монтана

От 2006 г. насам повече от 100 български училища и над 3 000 български младежи са участвали в програма „Евроскола“

Поредният кръг от състезанието на Европейския парламент „Евроскола“ за средни училища от областите Видин, Враца, Монтана и Плевен организира Информационното бюро на Европейския парламент в България. Той ще се състои в гр. Монтана на 14 октомври 2017 г.

В състезанието могат да участват отбори от ученици на възраст 16—18 години. Училищата от четирите области, които желаят да вземат участие в състезанието, трябва да заявят това до 12:00 часа на 2 октомври 2017 г. Състезателите, класирани на първите места, ще получат дати за участие  по  програмата  в гр. Страсбург през 2017 и 2018 г.

Отборите трябва да се състоят от 5-има ученици, от училища, които вече не са печелили  участие  през 2015, 2016 и 2017 година, ръководени от един учител. Преподавателите не могат да участват в самото състезание и да се намесват в подготовката и представянето на учениците си по време на състезанието.

От 2006 г. насам повече от 100 български училища и над 3 000 български младежи са участвали в програма „Евроскола“. Тя има за цел да насърчава най-младите европейци да опознаят Европейския парламент, да се „включат“ чрез симулирани заседания в работата му и дори да „гласуват“ неговите резолюции. Чрез нея ученици от училища във всички страни членки на ЕС прекарват 1 ден в Страсбург.

 

Повече информация за регламента на състезанието и темите може да видите на  сайта на Европейския парламент

 

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.