Арестуваха украинки за серия от кражби в Ломско

Служители на РУ Лом са установили извършителите по "горещи следи"

Три гражданки на Украйна арестуваха полицаите в Лом, като резултат на проведени оперативно-издирвателни мероприятия по подадени от потърпевши сигнали.

На 28.09.17 г. в Участък Медковец е бил получен сигнал от 77-годишна жителка на село Пишурка, която съобщила, че на 27.0917 г. в дома й дошли пет непознати лица, които се придвижвали с лек автомобил. Непознатите я въвели в заблуждение и извършили кражба на сумата от 100 лв, които се намирали в кухненско помещение.

Същия ден на тел.112 е получен сигнал от 74-годишна жителка на гр. Лом, която съобщила, че три непознати жени посетили дома й предния ден, и под предлог, че искат да си налеят топла вода, използвали невниманието й и извършили кражба на сумата от 1 500 лв, оставени в чекмедже на нощно шкафче в спалнята на къщата й.

По „горещи следи” служители на РУ Лом са установили извършителите на серията от кражби. Това са  украинките Л.Р., Е.К. и Н.Р. Те са направили самопризнания за извършените кражби, като Н.Р. е върнала откраднатите суми. Л.Р. и Е.К. са задържани в РУ Лом за срок от 24 ч. По случая работата продължава Районно Управление гр. Лом.

 

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.