Детски конкурс в памет на Радичков

Конкурсът „Децата са ангелите на света“ се обявява по случай 88 години от рождението на Йордан Радичков.

конкурс в памет на Йордан Радичков

„Децата са ангелите на света“ е конкурс , обявен от Музеен комплекс – гр. Берковица  и Община Берковица  по случай 88 години от рождението на Йордан Радичков.

Конкурсът ще се проведе в два раздела :

Първи раздел: Литературно творчество – конкурс за детски разказ „Моята среща с животните”;
Желаещите да участват деца трябва да напишат разказ на свободна тематика , под мотото „Моята среща с животните“. Текстът трябва да има сюжет, герои и неочаквана развръзка.
Възрастова група от ІV до VІІ клас.Всеки разказ трябва да бъде придружен от: трите имена на автора, възраст, училище. Текстовете може да бъдат ръкописни или печатни по избор на автора.

Втори раздел: Изобразително изкуство – конкурс за детска рисунка „Ние, врабчетата”;
Уастващите деца ще рисуват без ограничения на стила, материалите и техниката. Рисунките да са с посочен адрес, трите имена, възраст и училище на ученика. Творбите могат да бъдат предоставени на преподавателя в училище, или направо в Етнографски музей, където жури ще определи победителите. Възрастова група от ІІ до ІІІ клас.

Конкурсът ще се проведе от 29.09 до 24.10 2017 година. Награждаването на победителите и откриването на изложбата ще се състои на 26.10.2017 г. от 14:00 часа, в къща-музей „ Иван Вазов”.

За повече информация можете да се обърнете към канцеларията на Етнографския музей, или на телефон 0953/88 045.

 

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.