Нови жертви на телефонни измами

Потърпевши са жителки на Монтана и Берковица

Баба метна хиляда лева през терасата

Сигнал за поредната телефонна измама е бил подаден на 04.10.2017 г. в 22,49 ч. в МВР Монтана от 78-годишна жителка на гр. Монтана, която съобщила, че същия ден около 16,30 ч. получила обаждане на стационарния си телефон от непознат, който се представил за главен следовател Георги Николов от полицията и поискал от нея съдействие за залавянето на телефонни измамници.

Жената поставила в плик сумата от 4 000 лв и ги оставила пред дома си на тротоара на ул „Парта” в гр. Монтана. По-късно разбрала, че е измамена и се обадила в полицията.По случая е образувано досъдебно производство по чл. 209, ал. 1 от НК в РУ Монтана.

Същия ден, в 12,30 ч. от телефон 112 в РУ Берковица е получен сигнал от 64-годишна жителка на гр. Берковица, която съобщила, че същия ден около 11,00 ч. на стационарния й телефон се обадил непознат мъж, който представяйки се за служител на МВР, и я заблудил да предаде наличните си пари, за да помогне на органите на реда за залавяне на телефонни измамници.

Жената опаковала в найлонов плик 1250 евро и 300 лв и ги хвърлена през терасата на дома си. Снети са обяснения от потърпевшата. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Берковица.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.