Президентска награда за ученик на ПМПГ-Монтана

За четвърти път ученик на математическата гимназия спечели наградата „Джон Атанасов-ученици и техните ръководители“ на Президента на Република България.

Президентска награда за ученик на ПМПГ-Монтана

Ученик на ПМПГ-Монтана бе удостоен с престижната награда „Джон Атанасов – ученици и техните преподаватели“.

На специална церемония , проведена на 10 октомври в в Гербовата зала на Президентството бяха връчени 15-те президентски отличия „Джон Атанасов“, като в категория „Джон Атанасов – ученици и техните преподаватели“ носител на отличието е Антон Колов.

Той е възпитаник на ПМПГ-Монтана, който през настоящата година се дипломира и понастоящем е студент в специалност „Софтуерно инженерство“ на Софийски университет. Антон е многократен медалист от различни национални състезания и конкурси, неколкократен лауреат на Националната олимпиада по ИТ, а през юни стана и златен медалист, печелейки първо място на националната олимпиада.

Антон е четвъртият ученик на математическата гимназия, спечелил това престижно отличие. Началото бе поставено още през 2008 г., от Александър Коларски. Следва Кристиян Боянов, отличен през 2014 г. и Виктор Кирилов през 2015 г.

ПМПГ „Св. Климент Охридски“ е единственото училище в страната, чиито ученици за четвърти път печелят това високо държавно отличие.

 

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.