Жители на Меляне на бунт срещу безпризорни крави (СНИМКИ)

От месеци крави и телета свободно се разхождат в градините на хората от село Меляне. От реколтата не им е останало нищо, а китните им зеленчукови градини са се превърнали в хранилка и обор на безпризорните животни.

Набезите на животните, които си имат стопанин – Митко Асенов не са от вчера. Тормозът от безпризорните крави и телета върху хората и трудът им вече ескалира, защото и малкото останала продукция вече е изядена.

„Обичам да си прекарвам времето в градината, защото така се разтоварвам психически. Но сега като идвам започвам да плача“, разказва Златка Иванова.

Кметът на село Меляне Ботьо Величков обясни, че собственикът на свободно пасящите крави е глобяван няколко пъти. Въпреки животните продължават да обикалят свободно и да тъпчат всичко по пътя си.

„За него да плати 20 глоби по 50 лева за годината са 1000 лева, а ако назначи един пастир да ги пасе ще трябва да му плаща многократно повече“, допълни още кметът на Меляне.

Възрастните хора вече подготвят разрешения да затворят пътя в селото, докато проблемът с нехайният собственик не бъде решен.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.