Йоана от X Factor – пътят до голямата сцена

Йоана Димитровa е един от най-силните участници в тазгодишното издание на музикалния реалити формат – X Factor. Със своите изпълнения тя успя да впечатли журито и публиката и стана единственият индивидуален участник от северозападна България, успял да пробие в голям телевизионен формат.

Коя е Йоана?

Йоана е родена през 1996г. в Монтана. От есента на 2012г. е в  Обединен детски комплекс „Ние, врабчетата”, където е част от вокална група „Детски смях”. . Нейни вокални педагози са Латинка Боева и Миглена Георгиева.

Три години изучава актьорско майсторство в театрално студио „Автограф“ към ОДК. Като ученичка 6 години е танцувала спортни танци в „Огоста данс” и е част от формейшъна на състава, когато става шампион на България и печели златни медали в национални и международни състезания.

Средно образование завършва в езиковата гимназия „Петър Богдан”. Приета е в музикалната академия в класа на доц. Алис Боварян, където изкара един семестър. Напуска заради приятелите си, които са студенти в НБУ и на следващата година кандидатства там.

Приета е отново със специалност „поп и джаз пеене“ в класа на доц. Етиен Леви. Идеята й бе тази година да запише втора специалност театрално или филмово изкуство  в НБУ, но заради участието си в X Factor, се отлага за сега.

Пада си по високите скорости, обожава да плува, да кара скейтборд, ски, сноуборд, посещавала е училище за сърф. Не пропуска да се гмурка на дълбокото в моретата, иска да полети с парашут и да скочи с бъднжи.

Мечтата на Йоана е голямата сцена и да се докаже с таланта си, че е достойна да е сред най – големите звезди.

Преди да излезе на голямата сцена на X Factor Йоана е носител на редица награди от музикални конкурси – както индивидуално, така и с вокална група детски смях.

Ето част от тях:

04. 2012г. – Шести национален конкурс за млади изпълнители „Дико Илиев“ в гр. Враца – Втора награда

 

06. 2012г. – Шести международен фестивал “Утринна звезда“ в Албена – Втора награда при индивидуалните изпълнители.

06. 2012г. – Националиен конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Една българска роза“ – специална награда на община Казанлък.

03. 2013г. – Национален конкурс за изпълнители на популярна песен на испански език „Abanico” в гр. София – Гран при и запис на избрана от нея песен в професионално студио.

03. 2014г. – Национален конкурс за изпълнители на популярна песен на испански език „Abanico” в гр. София – член на детското жури като носител на Гран при от предходната година.

05.2014г. – Четиринадесети Международен конкурс „Изгряват звезди“ в гр. Петрич – Първа награда.

06. 2014г. – Международен конкурс за млади изпълнители “EURORITM – 2014” – Румъния, купа и звание „Дипломант“, Шесто място.

11. 2014г. – Международен конкурс за млади изпълнители „CRISTAL STARS” в Румъния – Втора награда.

05.2015г. – Национален фестивал за изпълнители на популярна музика „Цветен камертон“ – Сливен  – ІІІ награда

07.2015 – Национален арт фестивал „Сезони“ – Бургас  – І награда

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.