Конкурс за рисунка „Тъпан бие, хоро се вие“

Крайният срок за изпращане на творбите е 1 май 2018 г.

Конкурсът „Тъпан бие, хоро се вие” с нов регламент
снимка: http://www.reniart.com

Участниците в конкурса ще се съревновават в две възрастови групи – между 7 и 11 години и 12 и 15 години. Децата трябва да творят по тема “Музиката и танците на моя народ”. Предвид факта, че конкурсът е съпътстваща изява на Международните празници на духовите оркестри “Дико Илиев”, организаторите ще адмирират детски творби фокусирани върху тази тема.

Предвидени са и награди – статуетка на фестивала,  плакет от конкурса и грамота. Победителите ще бъдат гости на Община Монтана по време на Дикоилиевите празници догодина като Община Монтана ще поеме разходите им по престоя в града домакин от 8 до 10 юни 2018 г.

Крайният срок за изпращане на творбите е 1 май 2018 г.

Те трябва да бъдат адресирани до: Община Монтана: ул. “Извора” 1, 3400 Монтана.

Международният конкурс за детска рисунка „Тъпан бие, хоро се вие” стартира като регионален през 2000 г. Постепенно обхватът му се разшири и от 2006 г. той е международен.

До момента в него са участвали близо 11 000 деца от около 90 населени места в България и 40 държави на 4 континента. Регламентът на Международния конкурс за детска рисунка „Тъпан бие, хоро се вие” е утвърден с Решение № 1330/30.06.2015 год. на Общински съвет – Монтана.

Условията за участие, както и правилата на конкурса можете да откриете тук. 

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.