Засилен контрол по пътищата в началото на октомври

66 товарни автомобила и 21 автобуса са проверени по време на полицейската операция по линия на TISPOL в област Монтана

От полицията отчетоха засилен контрол на автобуси и товарни автомобили в седмицата между 9-15 октомври . По време на проверките с участието на служители на ДАИ са проконтролирани превишаването на скоростта, употребата на алкохол и упойващи вещества, превоз на необезопасени товари и неспазване времето за почивка от водачите.

В операцията са участвали и криминалисти, които са проверявали за нелегален превоз на мигранти, транспортиране на крадени стоки и други. В хода на операцията на територията на област Монтана са проверени 66 товарни автомобила и 21 автобуса. Установени са 10 нарушения – нередности в документите на водачите на автобусите – 1, технически неизправни товарни автомобили – 3, други нарушения – 8.

През седмицата екипите на пътна полиция са установили 207 нарушения на Закона за движение по пътищата. Съставени са 98 акта и 91 фиша. Установени са 6 водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол, като 2-ма са надвишили 1,2 промила. Заловени са 2-ма неправоспособни водачи. Един водач е шофирал без платена винетна такса. Свалени са регистрационните табели на 3 МПС – за управление без правоспособност, след употреба на алкохол и наркотични вещества.

През седмицата са станали 2 пътно-транспортни произшествия, при които са ранени 3-ма граждани. Няма загинали граждани.

 

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.