Конкурс за детска рисунка от Областна администрация

Ученици от 5 до 8 клас рисуват на тема: „Ние – децата на Европа”

Конкурс за детска рисунка от Областна администрация

Областна администрация Монтана стартира конкурс за детска рисунка на тема: „Ние – децата на Европа”. Конкурсът се провежда в рамките на Комуникационна стратегия на Република България за Европейския съюз – Работна програма 2017 г. – Национален план.Основната цел е да се провокира творческата активност и фантазия на децата, да покажат през призмата на своите творби как виждат мястото на децата като част от голямото европейско семейство.

До участие в конкурса сe допускат ученици от 5 до 8 клас от област Монтана. Задължителни елементи за всяка рисунка са присъстват българското и европейското знаме, като картините да са във формат не по-голям от А3. Няма специални изисквания и ограничения за техника на рисуване.Формат на творбите. Всяко дете може да участва с една творба.

Младите художници трябва да запишат на гърба на рисунките си трите имена, клас и класен ръководител, училище и населено място, телефон за връзка и да ги предадат на място в Областна администрация Монтана или по пощата на адрес: град Монтана, п.к. 3400, пл. „Жеравица” № 1. Краен срок за приемане на творбите е до 20.11.2017 г.

Победителите в конкурса ще бъдат обявени на 24.11.2017 г. на интернет страницата на Областна администрация Монтана.

 

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.