Операция „Плюшено Мече“ атакува за Коледа

Нейни бенефициенти са деца и младежи без родители, деца в риск и деца с увреждания, както и техните домове.

Операция “Плюшено Мече” е неправителствена организация, работеща в обществена полза, която вече 9-та година организира най-голямата Коледна кампания за подаряване на подаръци на деца в неравностойно положение в България. Нейни бенефициенти са деца и младежи без родители, деца в риск и деца с увреждания, както и техните домове.

От 2015 година организацията има сформирани екипи във всички 28 региона в страната. Целта е да се открие и посети всяко дете, нуждаещо се от любов и подкрепа. Семейството на Операция “Плюшено Мече” се е увеличило през годините от трима членове през 2008 г. до над 130 във всички точки на родината ни.

Операция “Плюшено Мече” работи само с нови персонални подаръци по точни списъци с желанията на децата, любезно предоставени от директорите и персонала на всяка институция в партньорство. За регион Монтана мястото за събиране на подаръците е Пето СОУ «Христо Ботев», а крайният срок – 11 декември. Координатор за Монтана, Лом, Берковица и Гаврил Геново е Лилия Ангелова – преподавател по музика в Пето СОУ и диригент на хор “Пъстренец” към Младежкия дом.

 

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.