Мъж остави спестяванията си до кофа за боклук

Отново по познатата схема, по телефона се свързал с него непознат мъжки глас, представящ се за инспектор Георги Николов, служител на полицията

Поредна ало измама е станала посред бял ден в Монтана. Този път на телефона попаднал 57-годишен жител на града.

Отново по познатата схема, по телефона се свързал с него непознат мъжки глас, представящ се за инспектор Георги Николов, служител на полицията. Той поискал от мъжа да съдейства за залавянето на група телефонни измамници, като даде всичките си спестявания.

Без да се усъмни, мъжът събрал спестяванията си и сложил сумата от 3400 лева в черна платнена чанта и оставил парите до кофа за смет близост до дама му. Няколко часа по късно потърпевшият разбрал, че е измамен и подал сигнал в РУ Монтана.

Отново вчера, но във Видинското село Покрайна, баба оставила спестяванията си от 15 000 лева пред вратата на дома си. През цялото време подържала връзка по телефона с мнимия следовател. Той я уверил, че измамниците са заловени, а парите ще си получи на следващия ден от районното управление във Видин.

Служителите на ОД МВР отново напомнят по повод използваната от измамниците схема с полицейски сюжет – „участвате в операция за залавяне на престъпници, необходимо е да дадете пари, за да бъдат задържани”: Никога не давайте пари и ценности, поискани по телефона от хора, представящи се за полицейски служители или други длъжностни лица.

Полицията не търси финансово съдействие от гражданите при провеждане на операции и задържане на извършители на престъпления.

Получите ли телефонно обаждане с подобно искане незабавно прекъснете връзката, сигнализирайте на тел.112 или в най-близкото поделение на МВР.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.