Масови проверки! Стартира акция „Зима“ в Монтанско!

Засилени проверки на велосипеди и моторни превозни средства ще се провеждат през ноември като част от тазгодишната акция "Зима 2017" .

От днес - нови глоби за нарушителите на пътя

Очакват се масови проверки по пътищата, във връзка с започващата акция „Зима 2017“. Тази година ще бъдат проверявани и велосипеди и превозни средства, задвижвани от животинска тяга. През втората половина на месеца ще бъдат проверявани предимно моторни превозни средства, като се следи за тяхната техническа изправност. От Главна дирекция „Национална полиция“ припомнят, че водачите на моторни превозни средства, са задължени от 15 ноември до 1 март да използват зимни гуми.

Тази година самата акция „Зима“ ще протече на три етапа:

Първият етап е от 1 до 10 ноември и в този период ще има масови проверки за велосипедисти и каруци. 6 ноември е обявен за Ден без загинали колоездачи на пътя.

От 11 до 20 ноември кампанията е насочена към пешеходците, като пътните полицаи ще проверяват не само дали те спазват правилата за движение, а също така дали водачите се съобразяват с предимството им на обозначените места.

В третия етап от акцията – от 21 до 30 ноември, катаджиите ще проверяват степента на готовност за зимата на автомобилите.

От 1 до 11 ноември всички шофьори ще могат напълно безплатно да проверят техническото състояние, светлините и гумите на своите автомобили преди началото на зимния сезон в пунктовете на СБА в страната, както и в сервизите на Мото-Пфое. Освен профилактични прегледи, водачите ще могат да получат консултации за чистачки, зимни течности и др.

 

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.