Регистрираме касови бележки по телефона

Лотарията на НАП набира популярност и във Facebook

Всеки регистриран потребител в Лотарията на НАП може да въвежда касови бележки и чрез мобилното приложение на агенцията. Софтуерът е на разположение за изтегляне   през Google Play или, съответно през App Store за операционна система iOS.

Фискални бонове могат да бъдат регистрирани и чрез телефона на НАП 0700 18 700. Обаждането е на цената на градски разговор от стационарен телефон или според тарифния план на мобилните оператори. Услугата работи денонощно и е напълно автоматизирана.

Лотарията на НАП продължава да набира популярност. Над 1 млн. касови бележки на стойност над 17 млн. лв. се състезават за награди. Близо 56 000 са вече регистрираните бележки от ПОС терминал. Около 13 000 касови и малко над 500 ПОС бележки са регистрирани до момента от област Монтана. Те са за обща сума почти 193 000 лв. 3980лв. е най-високата стойност на регистрирана касова бележка до момента.

НАП отчита и бум на сигнали за неиздаване на фискални бонове от некоректни търговци. Докладваните обектите ще бъдат проверени от данъчните. Проверките ще се осъществяват чрез извършване на контролни покупки, съпоставка на касовата наличност с отчетените обороти, проследяване на плащанията и отразяването им в касовата книга на обектите. НAП обръща внимание, че издаването на фискален бон е задължително при плащане в брой,  независимо дали това става в търговски обект или на сергия. Сигнали за неиздаване на касови бележки могат да се подават денонощно на електронната поща на информационния център, или на телефона на НАП 0700 18 700.

Тази година късметлиите ще бъдат обявявани не само на официалния сайт на лотарията , но и на специално създадената във Facebook страница . В социалната мрежа потребителите ще могат да следят последните новини около играта, както и да задават своите въпроси.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.