Отборът на Монтана се завръща у дома

За последно футболна среща на стадион „Огоста” е имало на 19 май 2016 година.

Отборът на Монтана се завръща у дома на 19 ноември, споделиха от „Червен картон“. В неделния ден от 15 часа монтанци приемат на стадион „Огоста” Ботев (Враца) в регионалното дерби на XV кръг от първенството на Втора професионална лига. Второто полувреме ще бъде на осветление. От БФС са уважили молбата на домакините да преместят началния час на мача, който по програма трябваше да се играе в неделя, но от 12.30 часа. Другият вариант бе петък, 17 ноември, от 16 часа.

За последно футболна среща на стадион „Огоста” е имало на 19 май 2016 година. Тогава Монтана губи с 0:1 от Пирин (Благоеврад). През сезон 2016-2017 г. монтанският тим играе домакинските си срещи от Първа лига на градския стадион в Ловеч. От началото на настоящия сезон приема гостуващите отбори в спортния комплекс „Кипровец” в Чипровци. След 550 дни Монтана се завръща отново у дома.

От „Червен картон“ припомнят, че това е станало възможно, след извършения основен ремонт на стадион „Огоста”. Той стартира на 1 август. В следващите два месеца бе подменена дренажната система на терена, монтирана автоматична подземна поливна система, изцяло подменена тревната настилка, и бе поставено ново осветление. Проектът бе за около 1 милион лева, а парите бяха отпуснати от ММС.

 

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.