Вижте как бракониери отмъстиха на служител на ИАРА (ВИДЕО)

Преди дни Валери Спасов, служител на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури забелязва, че ключалките на личния му автомобил са напълнени с моментно лепило и са свалени регистрационните номера на автомобила.

Запис от охранителна камера показва, как двама мъже с качулки извършват набезите върху колата. Тя била паркирана на паркинг в центъра на Монтана.

Вчера полицията задържала извършителите. Оказали се познати, както на полицията, така и на служителите на ИАРА. Това са известния в бракониерските среди Пламен Видрата и Атанас А.

В началото на месеца двамата бракониери бяха хванати в крачка с над 200 килограма незаконна риба и километри с рибарски мрежи. Само за последните ти месеца, Пламен – Видрата има съставени 7 акта за улов и превоз на риба, които са на стойност над 10 000 лева.

Според служителите на Агенцията по рибарство, въпреки че многократно бракониерите са хващани и санкционирани досега няма нито един осъден.

Според Ростислав Василев, главен инспектор в ИАРА Монтана това не е първото посегателство над техни автомобили. Потърпевши са били всичките им служебни и лични автомобили – със счупени стъкла, спукани гуми и други груби нарушения върху служебното и лично имущество на инспекторите.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.