Затварят пътя Монтана – Враца заради ремонт

Тази сутрин от 9 ч. до 17 ч. и на 11 ноември (събота) ще бъде ограничено движението по моста край село Краводер по главен път (E-79) – Монтана – Враца. Ще се ремонтира настилката на съоръжението.

Шофьорите да използват обходните маршрути:

Тежкотоварните автомобили се насочват по обходния път на Враца – кръстовището с път III-101 Враца – Криводол – път II-13 Криводол – Монтана до включване в път I-1 Враца – Монтана и обратно.

Леките и лекотоварните моторни превозни средства до 12 т могат да използват обходен маршрут по път I-1 Враца – Монтана – път III-162 в посока Вършец и път III-1621 в посока с. Сумер до включване в път I-1 и обратно.

През следващите месеци предстоят цялостни ремонтно-възстановителни работи на моста на път I-1, в района на село Краводер. В началото на юли т. г. Агенция „Пътна инфраструктура“ стартира открита процедура за избор на изпълнител. В момента тръжната комисия разглежда ценовите оферти и предстои решението за избор на изпълнител. Ремонтните дейности ще започнат след сключване на договора с избрания изпълнител.

Съоръжението над река Ботуня е построено преди повече от 35 години – през 1981 г., и досега не е основно ремонтирано. През февруари т. г. бе констатирана повреда на целостта на пътната плоча на моста и необходимост от предприемането на неотложни ремонтно-възстановителни работи за осигуряване на пътната безопасност. Незабавно бяха предприети мерки за възстановяване на компрометираните зони в пътната плоча и асфалтовата настилка.

Обществената поръчка предвижда изграждане на ново пътно платно и плоча, хидроизолация и асфалтова настилка. Ще бъдат подменени ограничителните системи, тротоарни блокове и ще се подобри отводняването в участъка от км 129+220 до км 129+458 на път I-1, с обща дължина 238 м.

Предвидените средства от бюджета на АПИ са около 780 хил. лв. без ДДС. Срокът за изпълнение е 90 дни.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.