Радичков и пътешествията му между Сибир и Швеция

От 18:30 часа в театралната зала на Столична библиотека ще бъде представен осми том от „Йордан Радичков. Събрани съчинения“

Днес от 18:30 часа в театралната зала на Столична библиотека ще бъде представен осми том от „Йордан Радичков . Събрани съчинения“. Той съдържа пътеписа от Сибир „Неосветените дворове“ и любопитния разказ за пътуването му до Швеция „Малка северна сага“.

Представянето ще бъде придружено от изложба с непоказвани досега фотографии. Снимките описват пътешествието на писателя до един от най-суровите региони на планетата.

Черно-белите снимки ще разкажат за срещите му с еленовъди, якути, сребърната лисица, снежната пустош и тайгата. Те са били възстановени от тежко увредени ленти благодарение на фотографа Александър Сертев. Безценните документи ще намерят своя нов живот в едноименната изложба „Неосветените дворове“.

Гостите ще имат и специалната възможност да научат повече за двете произведения от разговора с професор Инна Пелева и професор Вера Ганчева, които ще очакват всички заинтересовани в театралната зала на Столична библиотека.

 

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.