Комедията „Мнимият болен“ на монтанска сцена

Постановката ще се играе на 28 ноември от 19 часа в голямата зала на младежкия дом в Монтана.

Комедията

Драматичен театър „Рачо Стоянов“ – Габрово ще представи комедията „Мнимият болен“ от Молиер. Постановката е на Николай Урумов. Постановката ще се играе на 28 ноември от 19 часа в голямата зала на Младежкия дом в Монтана.

Комедия на маските, на перуките, на танците, на пищните костюми – това е Молиеровият театър, такова е и габровското представление. Арган – един хипохондрик, който живее с чувството, че е много болен, а „услужливи” хора около него подклаждат страховете му. Той дори е готов да жертва щастието на дъщеря си, женейки я за един малоумен доктор, само за да има постоянно лекар под ръка.

Ще позволи ли изобретателната му слугиня този брак да се осъществи или ще помогне на младите влюбени? Ще препъне ли мераците на младата му съпруга да се докопа до цялото наследство на Арган? Отговорите в красивото ни и смешно представление!

Сценография и костюми: Кирил Наумов. Музикални картини: Иван Стоянов. Худ. осветление: Лальо Христов.

Участват актьорите: Николай Урумов, Надежда Петкова, Миглена Стоева, Адриана Димова, Магдалена Славчева, Илия Костадинов, Светослав Славчев, Валери Радев, Даниел Тотов, Петко Петков, Димо Димов.

Билети се продават при портиера от 18 ноември, всеки работен ден от 13 часа.

 

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.