Без ограничения в тунел „Витиня“

Възстановителните работи за повишаване на безопасността на движение в тръбата за София стартираха на 25 септември т. г.

От Агенция Пътна Инфраструктура съобщиха, че шофьорите на леки автомобили преминават без ограничения в тунел „Витиня“ на автомагистрала „Хемус“. Днес от 12 ч. е възстановено движението в обновената тръба за София, която е с ново осветление и системи за видеонаблюдение и пожароизвестяване.

Със завършването ремонта автомобилният трафик от столицата към Северна България вече преминава без ограничения през най-дългия тунел у нас.

Възстановителните работи за повишаване на безопасността на движение в тръбата за София стартираха на 25 септември т. г., веднага след като бе пуснат трафикът в ремонтираната тръба за Варна и досега движението се извършваше двупосочно в нея.

Тръбата за София на тунел „Витиня“ вече е с енергоефективно LED осветление. Монтирани са 354 бр. осветителни тела. Съоръжението е с нова електроснабдителна система, видеонаблюдение, пожароизвестителна и оповестителна система.

За повишаване безопасността на движение е монтирана светофарна уредба и променливи пътни знаци. Ремонтните дейности на съоръжението са изпълнени от „Автомагистрали“ ЕАД по договора за текущо поддържане участъка.

В сряда – 22 ноември, от 10 ч. до 16 ч., ще бъде спряно движението в тръбата за Варна за извършването на изпитвания на носимоспособността на мостовото съоръжение веднага след тунел „Витиня“. То също бе ремонтирано през последните месеци. По време на изпитването автомобилният трафик ще бъде пренасочен двупосочно в тръбата за София.

Тежкотоварните МПС над 10 т продължват да преминават по задължителния обходен маршрут по път I-1 Ботевград – София.

 

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.