Вижте, какво направи цял клас от Монтана

Вижте, какво направи цял клас от Монтана

Благородна постъпка за пример направиха четвърти „Г“ клас от Четвърто ОУ „Иван Вазов“ в Монтана. В продължение на няколко дни в касичка поставена на бюрото на класната им ръководителка Галина Кирилова децата пускали джобните си. Събраните пари те дарили за 24 -годишната Моника Цветанова, болна от сколиоза (изкривяване на гръбначния стълб). Момичето се нуждае от скъпо лечение.

За да се съберат по-бързо парите, в Монтана беше организиран благотворителен пазар. В продължение на два дни, няколко момичета продаваха в центъра на Монтана ръчно изработени сувенири, играчки, книги, които са изпратени от дарители. За двата дни в Монтана за Мони са събрани над 2000 лева. Засега по сметката на момичето има събрани над 86 000 лева.

Моника се ражда с болестта, която постепенно прогресира, установена е и диастематомиелия. Тя претърпява четири операции в България, но ефектът е недостатъчен и търси варианти в чужбина.

За лечението си получава оферта от Анадолу клиник на стойност 75 000 евро. Оставащата сума, която към момента й е нужда, за да замине на лечение, е 96 000 лева.

За да й помогнат да събере средствата, монтанчани организират благотворителен базар. Той ще се проведе на 18 и 19 ноември от 10 до 16 часа в Монтана, в тунелчето пред общината. На щандовете на базара ще откриете много книги, играчки, бижута, ръчно изработени сувенири и декупажи, както и още много изненади.

Може да помогнете на Мони също и чрез превод по дарителска сметка:

Моника Борисова Цветанова
BG34STSA93000022556925
BIC: STSABGSF ДСК
DMS MONIKA на номер 17 777
Paypal: monceto2@gmall.com

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.