Пияни до козирката и зад волана през уикенда

На трима добре почерпени шофьори са се натъкнали полицаите в областта в събота срещу неделя.

На улица „Верешнишка“ в Монтана малко след полунощ полицията спира лек автомобил с монтанска регистрация, управляван от 28-годишния Г.И. от Вършец. Във видимо нетрезво състояние, мъжът е изпробван за алкохол и пробата отчела 1,18 промила в издишания въздух. На нарушителя е съставен акт и е издаден талон за медицинско изследване.

Малко преди призори в неделя, отново в Монтана, на улица „Панайот Хитов“, полицаите спират за проверка С.Б. на 64 години от Монтана. Алкохолната проба с дрегер на възрастния мъж отчела 0,81 промила в издишания въздух. На нарушителя е съставен акт и издаден талон за медицинско изследване.

Във Вършец дежурния автопатрул спира за проверка лек автомобил на улица „Алеко Константинов“. Колата била управлявана от 55 годишния В.Г. от Вършец. Мъжът е изпробван за алкохол като уредът отчел 1,89 промила в издишания въздух.

На нарушителя е съставен акт за нарушение по ЗДВП и са свалени регистрационните табели на автомобила. На водача е връчен талон за медицинско изследване и е направил кръвна проба. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Вършец по чл. 343 б, ал. 1 от НК.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.