Удар срещу контрабандата на акцизни стоки

Иззети са алкохол и тютюневи изделия без бандерол

На 28.11.2017 г. при провеждане на специализирана полицейска операция срещу контрабандата на акцизни стоки  е извършена проверка на адрес в гр. Лом. Имотът е ползван от 66-годишната Е.Я., живееща на адреса.

В лятна кухня в двора е установено, че Е.Я. съхранява 2 полиетиленови плика. Те  съдържали насипен нарязан тютюн, с тегло 1,5 кг, без  бандерол. Тютюнът е предаден доброволно от собственичката.

По време на същата акция е извършена проверка и на адрес, ползван от Н.Г./70 г./. При претърсване са намерени общо 7 700 къса цигари от марките „President slims“ и „Wilson blue“, без акцизен бандерол.

В съседна постройка в двора на имота, са намерени 8 стъклени бутилки с вместимост от 0,7 литра уиски „Johnnie Wаlker“.

На 4 от бутилките поставеният бандерол е бил с еднакъв сериен номер. Намерени са също 2 бутилки с вместимост от 3 литра от същата марка уиски и бутилка уиски „Grants“. За акцизните бандероли на откритите бутилки има данни, че са неистински.

При проверката е потвърдено и че Н.Г. е създал условия за неправилно отчитане на потребената електрическа енергия, за което е уведомен екип на електроразпределителната компания. Изготвени са констативни протоколи от група „Нетехнически загуби“.

На същия ден в сектор „Противодействие на криминалната престъпност” при ОДМВР Монтана е постъпило обаждане, че в село Крива бара, община Брусарци, пред търговски обект, се съхраняват и разпространяват акцизни стоки без бандерол.

При извършената проверка в селото непосредствено до входа на кафе-аперитив върху багажника на велосипед в черен найлонов плик са намерени 20 кутии /400 къса цигари/ без акцизен бандерол.

 

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.