Разкрити са младежите обрали училище във Вършец

Откраднатите вещи са установени и предадени в РУ Вършец.

69 годишен от с. Разград изгоря с 1000 лева

Двама младежи, познайници на полицията бяха разкрити и арестувани за серия от кражби, извършени този месец от училище „Иван Вазов“ във гр. Вършец.

Извършителите са взломили прозорец и са проникнали в СОУ „Иван Вазов“ в периода 20-29 ноември. От втори корпус на училището са откраднали 2 мултимедии. Проведените незабавни оперативно-издирвателни мероприятия по „горещи следи” са установили, че извършители на престъплението  И.И./28 г./ и 16-годишен. И двамата са жители на курортното градче, регистрирани като криминално проявени. От проведените беседи с тях и снети обяснения е установено, че двете мултимедии са продадени  за сумата от 60 лв.

В същия период от време 16-годишният откраднал и преносим компютър „НР“ и музикална уредба „Филипс“ от училището. При извършено претърсване в дома му е открита и иззета музикалната уредба. Преносимият компютър е предаден от лице, закупило го от него за сумата от 60 лв.

Третата кражба от СОУ „Иван Вазов“, корпус ІІ, двамата извършили на 14/15.11.2017 г. през незатворен прозорец в закусвалнята, намираща се в столовата на училището, откъдето отнели 800 лв. Двамата са направили самопризнания по случая.

В хода на разследването е установено, че в края на ноември двамата взломили долен панел на входна врата и проникнали в тотопункт на ул. „Република“ в курортния град, откъдето отнели неустановено брой тото фишове и 3 лотарийни билета с изплатени суми, които останали в непълнолетния.

Те са направили пълни самопризнания. Откраднатите вещи са установени и предадени в РУ Вършец.

 

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.