ЧЕЗ Разпределение изкупува енергийни съоръжения

Инвеститорите могат да подадат документи в дружеството за завършване на процедурите

ЧЕЗ Разпределение изкупува енергийни съоръжения

ЧЕЗ Разпределение България информира собствениците на енергийни съоръжения, които подлежат на изкупуване, че могат да се свържат с дружеството и да подадат необходимите документи за завършване на процедурите.

Придобиването на електроенергийните съоръжения от страна на компанията е важно за инвеститорите. Изкупуването позволява да бъдат приключени поетите ангажименти по договорите за присъединяване на съоръжения към електроразпределителната мрежа. След придобиването им от ЧЕЗ Разпределение, ще отпадне и задължението на инвеститорите за поддръжка на енергийните съоръжения. Изкупуването на обектите ще предостави възможност и за правилното им и законосъобразно експлоатиране.

ЧЕЗ Разпределение призовава собствениците на съоръжения да се свържат с дружеството на имейл адреса за връзка с клиенти klienti@cez-rp.bg. Също така в центровете за обслужване на клиенти или да потърсят в централата на ЧЕЗ на бул. Цариградско шосе 159 в София служители от отдел „Придобиване на енергийни съоръжения“. Те са в готовност да предоставят необходимата информация.

Съоръженията, които подлежат на изкупуване, са изградени от клиентите на ЧЕЗ Разпределение в периода от 2002 г. до момента, по силата на сключени договори за присъединяване. Изпълнението на договорите за присъединяване е законово изискване. През 2016 г. компанията осигури финансиране за приключване за всички изкупувания на съоръжения, собственост на трети страни, чрез част от инвестиционния заем от около 100 млн. евро, получен от Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР).

 

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.