Облачно, на много места с валежи от дъжд.

Минималните температури за северозапада ще са от 3°-5°, а максимални – от 6°-8°.

Облачно, на много места с валежи от дъжд.

През следващото денонощие времето ще се задържи облачно, на много места с валежи от дъжд.

Минималните температури за северозапада ще са от 3°-5°, а максимални – от 6°-8°. Привечер с вятъра от север-северозапад ще започне да нахлува студен въздух и през нощта срещу понеделник дъждът в северозападните планински райони ще премине в сняг. Атмосферното налягане ще е по-ниско от средното за декември. След обяд ще се повишава.

В планините няма да е подходящо за туризъм. Ще бъде облачно, с валежи от дъжд, над 1800 метра – от сняг. На места в Родопите валежите ще са значителни, възможни са гръмотевици. Ще духа силен и бурен юг-югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 8°, на 2000 метра – около 0°.

В понеделник вятърът в цялата страната ще се ориентира от северозапад и ще се усили. Температурите и в Източна България ще се понижат. Облачността ще се задържи значителна, на места ще има и превалявания, предимно слаби, в планините и планинските райони – сняг, в източните райони – дъжд. Във вторник и сряда ще остане ветровито и студено, с променлива, често значителна облачност, на отделни места ще превали сняг.

 

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.