Ток уби 20 годишен мъж в баня в Лом

Ток уби 20 годишен мъж в баня в Лом

Млад мъж е загинал от токов удар в банята на домът си в Лом. Ден преди инцидента, в къщата станал пожар, запалил се комина на къщата. Пожарникарите дошли и го загасили.

Младото момче и 31-годишната жена, която живеела на същия адрес започнали да разчистват. Към 4,15 сутринта, мъжът влязъл в банята да се къпе. Жената обаче чула викове и когато отишла в банята заварила момчето на пода в банята в безпомощно състояние. Опитала се да му помогне и усетила, че при допир с тялото я удря електрически ток.

Жената повикала линейка. Пристигналият на място екип на ЦСМП при опит да реанимира 20-годишния констатирал, че при допир с тялото му ги удря ел. ток. Пострадалият е откаран в МБАЛ Лом, където медиците констатират смъртта му.

Сформирана е дежурна оперативна група с участие на екип на електроразпределителна компания и служител на РСПБЗН. Извършен е оглед на местопроизшествието. При проведените процесуално-следствени действия е установено, че към 01,30 ч. на 04.12.2017 г. екип на РСПБЗН Лом е извършил пожарогасене на адреса във връзка със запалил се комин.

При огледа не са намерени категорични данни за аварирал ел. уред или друг източник на ел. енергия, вероятен причинител на инцидента. Трупът на починалия е откаран за аутопсия в МБАЛ Монтана. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Лом.

Загиналият младеж е бил студент в Габрово.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.