Удариха бракониерите! Хванаха ги навръх Никулден (СНИМКИ)

Голям удар срещу монтанските бракониери на риба навръх Никулден направиха служителите на Агенцията по рибарство и аквакултури и полицията в Монтана.

Акцията на полицията и на служителите от Агенцията по рибарство и аквакултури започнала още в началото на седмицата. От вечерта в понеделник те наблюдавали бракониерите на риба, как залагат мрежите си в язовир „Огоста“.

Късно снощи бракониерите дошли да си извадят улова и да са подготвени със стока за Никулден. Но плановете им се развалили. Там ги пресрещнали полицаите и служителите на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури.

Бракониерите обаче не се дали и започнала гонка из улиците на село Горно Церовене. На центъра на селото те били заловени.

На мястото полицейска група е направила и оглед. Води се досъдебно производство за бракониерство. Конфискувани са уловената 172 кг бяла риба, 8 хрилни мрежи, 1 гумена лодка и лекия автомобил на бракониерите.

Съставени са 4 броя АКТ-а по Закона за Рибарство и Аквакултури. Два акта са направени на Атанас А. и 2 на Пламен Т. за стопански риболов и възпрепятстване на проверка.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.