Ученици от Северозапада развиваха умения за успех

Това е първата съвместна инициатива на учители по програма “Заедно в час” от областите Враца и Монтана и има амбицията да се провежда регулярно

Това е първото съвместно събитие, организирано от учители по програма “Заедно в час” от областите Враца и Монтана. В него участваха петнадесет ученици от шест училища от населените места Враца, Козлодуй, Лом, Хърлец, Търнава и Бутан.

В рамките на три дни, във врачанското село Очиндол и хижа „Младежки еко лагер“ учениците имаха възможност да се включат в разнообразни работилници и активности. Целта на занятията е те да развият своите умения за комуникация, както и да повишат мотивацията си за учене.

Събитието има амбицията да постави началото на серия от подобни инициативи в региона на Северезапада. Тяхната цел е да мотивират ученици​ от различни общности и населени места да работят заедно. Да се подкрепят взаимно и да развиват важни умения и нагласи за бъдещето им професионално и личностно развитие.

Организатори на събитието в Очиндол са учителите и възпитаниците по програма “Заедно в час” Невяна Теодосиева, Ралица Матеева, Мария Веласкес, Кристина Тодорова, Янко Морунов, Емилиян Кадийски и Боян Кацаров.

В областите Монтана и Враца програма “Заедно в час” работи от септември 2016 г. Мисията на организацията е осигуряването на равен достъп до качествено образование на всички ученици в България.

В момента е активна новата кампания за кандидатстване за програмата, като всички желаещи могат да научат подробности на сайта на “Заедно в час”.

Заедно в час е създадена по инициатива и с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България“ . Програмата е част от глобалната мрежа за равен достъп до качествено образование Teach For All.

 

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.