Какво време ни очаква в събота?

Какво време ни очаква в събота?

В събота над Монтана и региона ще преобладава облачно време, но температурите ще бъдат високи за сезона като ще достигнат 11-12 градуса. През нощта срещу неделя се очаква да завали и слаб дъжд, който в сутрешните неделни часове да преминава във сняг.

Над страната сутринта на места в низините ще се образува мъгла. Минимални температури ще бъдат между минус 3° и 2°, в отделни котловини на Западна България до минус 5°, а по морския бряг по-високи – до 7-8°, в София – около минус 3°.

През деня ще се усили южният вятър, по-чувствително в Източна България и северно от планините. Облачността ще започне да се увеличава, отначало средна и висока, до вечерта в Западна България ще се вплътни.

Максимални температури между 10° и 15°, в западните райони на Дунавската равнина и Горнотракийската низина, където ще остане почти тихо, по-ниски – 7°-10°, в София около 11°.

През нощта срещу неделя от запад на изток ще има валежи от дъжд, но с ориентиране на вятъра от северозапад ще започне да нахлува студен въздух и по високите полета на Западна България и Предбалкана дъждът ще премине в сняг.

Атмосферното налягане ще подължи да се понижава и ще стане значително по-ниско от средното за месеца.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.