„Българската Коледа“ дойде в монтанската болница

За четвърта поредна година инициативата „Българската Коледа“ помага с нова апаратура на най-малките пациенти е лечебното заведение. Този път, дарената апаратура ще се използва за децата със сърдечно съдови заболявания- артериална хипертония, ритъмни нарушения, вродени и придобити клапни увреждания и техните последствия и усложнения.

Отделението по педиатрия в МБАЛ,,Д-р Стамен Илиев“-АД в Монтана получи 12 канален ЕКГ апарат, ЕКГ-холтер и Холтер-Артериално налягане – дарение от благотворителната инициатива „Българската Коледа“, която се провежда под патронажа на президента на Република България.

Ръководството на монтанската болница, медицинските специалисти пожелават успех благородната кауза.

В резултат на дарителската кампания „Българската Коледа“ 2016/2017, посветена на децата с тежки хронични заболявания, и благодарение на проявената съпричастност на хиляди добродетелни българи, през 2017 г. „Българската Коледа“ разполага с бюджет от 2 650 000 лв.

През 2017 година, със средствата набрани от кампания 2016/2017 бяха подпомогнати 474 деца със сумата от 702 895 лв. За да помогне за лечението на децата с тежки хронични заболявания, през 2017 г. „Българската Коледа“ дари медицинска апаратура на обща стойност 1 766 774 лв. на 30 лечебни заведения от цялата страна – университетски и многопрофилни болници за активно лечение.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.