МВР Монтана дари 3 000 лева на деца на починали полицаи

8 момичета и момчета, 3 от които завършващи студенти, получиха по 370 лв, събрани при благотворителна кампания на ОД МВР Монтана в помощ на деца на починали служители. Коледният подарък бе връчен от директора на ОД МВР Монтана ст. комисар Ивайло Антонов.

Теодора Накова, майка на тримата бъдещи висшисти – тризнаците Анна, Таня и Камен, благодари за проявения през годините жест от служителите на ОД МВР Монтана. Тази година средно образование завършват и 18-годишните Денислав Колчов от Берковица и Виктор Кирилов от Якимово, синове на починали служители на РУ Берковица и Участък Якимово.

За 6-та поредна година служителите на ОД МВР Монтана даряват парични средства на 13-годишната Елица и 14-годишния Димитър, деца на мл. полицейски инспектор от Участък Чипровци.

Тази година на 16-годишната Дария от Вършец, дърщеря на починала служителка на РУ Вършец, за първи път бяха дарени парични средства.

5-годишната Никол и 11-годишната Ния от Лом – дъщери на граничен полицай, загинал при командировка в тежка автомобилна катастрофа на пътя Бяла – Русе, взеха подаръци от Коледната благотворителна кампания на МВР за подпомагане на децата на загинали и пострадали служители. И двете момичета получиха сумата от 700 лева, както и ваучери на обща стойност 600 лева за пазаруване от две големи търговски вериги.

Момичетата са две от 97-те деца от цялата страна, които МВР подпомага с финансова помощ, събрана от хиляди хора, засвидетелствали своята подкрепа чрез sms-и и финансови дарения, както и от служителите на полицията, които ежемесечно даряват от заплатите си средства за кампанията.

Коледната благотворителна кампания на дирекцията се провежда за 13 поредна година.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.