Три училища в Берковица ще имат „малки“ полицаи (СНИМКИ)

Три училища в Берковица ще имат

Три училища в Берковица започнаха обучение по програмата на МВР„Детско полицейско управление” – Първо ОУ „Никола Вапцаров”, Второ ОУ „Христо Смирненски” и Трето ОУ „Иван Вазов”.

Програмата „Детско полицейско управление“ е инициатива на МВР, чиято цел е чрез теоретични и практически занимания учениците да получат знания и умения за безопасност на движението, курс по лична защита, долекарска помощ, оръжезнание, криминалистика, справяне с агресията, вреда от използването на наркотици и други полезни знания. Партньори в програмата са РУ Берковица, община Берковица и учебните заведения.

Участниците в 2-годишния обучителен курс – по 20 ученика от 3 и 4 клас от училище, /т.нар. доброволци/ положиха клетва, с която обещаха да съдействат на органите на полицията, като се обучават, участват и служат на реда в обществото за постигането на един нов свят на сигурност и спокойствие. Гостите на тържествата връчиха на доброволците отличителни значки и униформи.

Партньорите в превантивната програма си пожелаха успешна реализация и ползотворно сътрудничество.

Гости на тържестеното откриване на Детските полицейски управления в Берковица бяха зам.директорът на ОДМВР комисар Цветомил Христов, началникът на Районно управление-Берковица гл. инспектор Бисер Йончев, н-к сектор „Охрана на обществения ред и превенция“ при ОД МВР гл.инспектор Радослава Лекова, служители на РУ Берковица, преподаватели и родители.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.