Свалиха номерата на 8 автомобили само за седмица

Свалиха номерата на 8 автомобили само за седмица

В седмицата от 11 до 17 декември служители на Пътна полиция при ОД МВР Монтана са проверили 352 водачи на автомобили за употреба на алкохол, наркотични или упойващи вещества от водачите на МПС.

Операцията е проведена по линия на европейската мрежа на службите на Пътна полиция TISPOL във всички страни-членки на организацията.

Заловени са 7-ма водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол и 1 водач, употребил наркотично вещество. 10 водачи са глобени за липса на задължителната застраховка „Гражданска отговорност”.

През седмицата екипите на Пътна полиция са установили още 313 нарушения на Закона за движение по пътищата, за които са съставили 171 акта и 60 фиша.

В хода на проверките са установени 6 водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол, като 2-ма са надвишили 1,2 промила. Съставени са 10 акта на неправоспособни водачи. 6 акта, 13 глоби с фиш и 2 временно прекратени регистрации са получили водачи без платена винетна такса. Свалени са регистрационните табели на 8 МПС – за управление без правоспособност, след употреба на алкохол и наркотични вещества.

В областта са регистрирани 2 пътно-транспортни произшествия, при които са ранени 3-ма граждани. Няма загинали.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.