Само в Montana24! Първи снимки от изгорелия блок в Бойчиновци

Изгорелия блок в Бойчиновци

Инцидентът се случва в неделя около 14 часа. Пожарът е тръгнал от апартамент на последния етаж на триетажен блок в квартал „Огоста“, в Бойчиновци.

Апартамента е бил обитаван от възрастна жена, която се отоплявала на твърдо гориво. Според хората в блока, в жилището на бабата е имало около 20 кубика с дърва. От години е нямала и вода.

Жена от долния етаж първа забелязала, че от апартамента на нейната съседка излизат пламъци и с риск за живота си измъкнала бабата.  Огънят бързо обхванал покрива и съседните апартаменти.

Жителите му започнали да гасят, но пламъците се разрастнали много бързо, разказваха хората живеещи там.

Повече от 12 часа пожарникарите са се борили с огнената стихия опустошила напълно 4 апартамента, а другите са наводнени и със срутени тавани и стени.

Апартаментите в двата входа са общо 12 и там живеят над 30 души. Блока е с два входа, строен е през 40-те години на миналия век и е гредоред.

Хората и днес изнасят спасеното си имуществото.

Засега са намерили подслонени при близки и роднини, само едно семейство се е настанило в съседен блок. Там жена им е предоставила жилището си без наем докато стъпят на краката си.

Повечето от тях са напуснали горящия блок само с дрехите на гърба си. Бабата, от чиито апартамент е тръгнал пожара е настанена в Дом за възрастни хора в село Владимирово.

При пожара няма пострадали хора.

Кметът на Бойчиновци, Светлин Сретениев обясни пред Монтана24, че ще търсят варианти да се подпомогнат семействата останали без дом.

Ще се извика и специалист, който да каже, дали сградата може да бъде укрепена и ремонтирана или е опасна. Общината е открила и банкова сметка в помощ на 12 семейства.

Всеки който иска да им помогне, може да го направи и чрез откритата сметка:

Интернешънъл Асет Банк
Банкова сметка
IBAN – BG93IABG74748400984500
BIC – IABGBGSF

код 44 51 00

 

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.