Езиковата гимназия събра хиляди за болно дете

Близо 3400 лв. в помощ на малката Давина Крумова Иванова осигури благотворителният концерт, организиран от Ученическия съвет към ПГПЧЕ „Петър Богдан“ преди Коледа.

Сумата в полза на момиченцето, страдащо от аутизъм, е събрана с постъпления от входни талони, базар и дарения по сметката на семейството й.

Инициативата на активните ученици са подкрепили ръководството на езиковата гимназия, бизнесмени и граждани. На малката Давина преди Коледа подадоха ръка многобройните млади таланти на Монтана, които се включиха в концерта.

Над 150 зрители са си закупили билет, за да аплодират изпълненията на даровитите момичета и момчета, възпитаници на елитното училище.

Събирането на сумата подпомогнал и базара съпътстващ концерта, на който имало различни сувенири и лакомства.

Хората посетили концерта пуснали и пари в урната, поставена пред залата.

Благотворителния концерт подкрепили и преподавателите и възпитаниците на Трето ОУ „Д-р Петър Берон“ в Монтана. Те събрали 800 лв. за лечението на болното дете.

Значителнa сумa за благотворителната кауза превели по банков път Регионалната фармацевтична колегия – Монтана, „Netsurf“, „Fast Food Marabou“ и други фирми.

Събраните средства от концерта вече са преведени по сметката на семейството на Давина и ще бъдат вложени в нейното лечение с конна терапия.

Ученическият съвет към ПГПЧЕ „Петър Богдан“ благодари на всички откликнали на поканата да се присъединят към благотворителната инициатива и да сбъднат Коледното чудо на едно 8-годишно дете.

Информация: Камелия Светославова Клуб „Медии”

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.