Полицията излезе с подробности около взривеното заведение (ВИДЕО)

Взривът в „Аквариума“ е бил умишлен. Това съобщиха от полицията за montana24.net. Те уточниха още, че е хвърлено самоделно взривно устройство, което е гръмнало около три часа тази нощ. За щастие няма пострадали хора.

Няколко часа екип на Специализирания отряд за борба с тероризма беше на място и правеше оглед. Заведението е със счупени прозорци и част от пода вътре е избит. До късно снощи, служители на заведението почистваха стъклата и отстраняваха щетите. На място остана и полиция.

Заведението е собственост на Стефан Петров с прякор Бухала. Той има заведения за бързо хранене, бизнес с автомобили и автосервиз. Това не е първото покушение срещу него. От полицията информираха още, че през 2014 година беше хвърлен коктеил „Молотов“ в друго заведение на Петров.

Петко Шумански – началник сектор „Криминална полиция“ – Монтана поясни, че вече работят по няколко версии.

„Нанесените щети са минимални, но обществената опасност на деянието е такава, че ние ще мобилизираме всички сили и средства, за да стигнем до автора на извършеното деяние. Издигнати са няколко версии, работи се интензивно към момента, разпитани са свидетели, извършени са необходимите процесуално-следствени действия. Собственика на заведението и преди е бил жертва на злоумишлени деяния, но не от този тип и вид – каза Петко Шумански.

Вижте във видеото какво каза още началника на криминална полиция в Монтана.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.