В Дива Слатина чакат Жан-Клод Юнкер

Ден след българското европредседателство, в село Дива Слатина очакват някой от европейските политици, за да им покажат защо са на дъното във всички класации в Европа.

Българското Европредседателство се следи там с интерес. Дива Слатина е селото, за което от години се говори, че ще бъде изграден и Контролно пропускателен пункт „Каца камък“ със Сърбия.

„Държавата ако реши да помогне ще бъде благодат. Трасето е почти прокарано, остава само малко да се разшири и асфалтира.“, казва Петър Петков, жител на Дива Слатина

Но първо, трябва да им се асфалтира пътя, разказват местните. Последно чисто нов асфалт са видели през 1981 година. И все пак се надява някой от тях да им обърне внимание, защото могат да се похвалят с хубава природа, чист въздух и добри хора.

„Е, няма да дойде Жан-Клод Юнкер тук при нас да му стиснем ръката, но който и да дойде е добре дошъл и ще бъде посрещнат като уважаван и желан гост“, с усмивка казва дядо Петър от Дива Слатина

В селото живеят около 70 души. Училището е затворило врати още през 60-те години, детската градина през 80-те. Най-възрастния жител е на близо 90 години, а най-младия на 50.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.